jobb

Imorgon är det jobb, undrar om det blir någon icf mössa till mig ???

900 till i vårdstrejeken

Idag gick 900 till ut i vårdstrejken, vem ska då pyssla ihop alla underbetalda idrottsstjärnor ??? Ja jag var ironisk nu.

Elfsborg

Vad händer i Elfsborg ? klubbchefen avgick och laget är helt odugliga framåt.
När fattar man att man måste ha en målskytt och det är snabbt, dessutom så är Anders Svensson halvskadad

Jag är lite orolig faktiskt för jag gillar att det går bra för Elfsborg men det känns som om det är lite för mycket som händer i föreningen just nu. Det man behöver göra är att samla ihop alla inblandande och prata genom allt som har hänt och samtidigt jaga med ljus och lyckta efter en meriterad forward.
Publisnittet har på 1 år sjunkit med ca 2000 åskådare på en säsong och givetvis finns det flera orsaker till det men elfsborg måste börja göra mål för annars är risken att man får spela för tomma läktare.
image2

Äntligen

Va underbart att få vakna idag och läsa att i alla fall en "stjärna" tackat ja till hockey VM.
Bäckis kommer och äntligen så har vi fått en playmaker som är viktig i Power play och en kille som kan gå in och dra lasset som första center.
En annan som enligt aftonbladet har tackat ja är Marcus Nilsson från Calgary, Mackan är en av min favoritspelare.
En otroligt laglojal spelare som säljer sig dyrt och är inte rädd för att smälla på i duellerna.

Mvh Sporttyckaren

Hästtjej

Såg precis en intrvju med med den svenska ryttaren Helena Lunbäck
Inte ofta jag skäms för någon på tv men den människan verkar vara vara helt pompom, hon pratade som om hon vore 13 år och det var riktigt pinsamt och jobbigt att genomlida. Har hon stannat i det språket på grund av att hon tillbringat mestadelen av sitt liv omgiven av småtjejer eller vad ?

Mvh Sporttyckaren

Korkade

Kan inte fattta att det finns människor som är så jävla korkade att dom inte fattar att det reggar ip nr när man lämnar kommentarer i olika bloggar. Blir ju bara dumt när man skriver att man har en kompis eller att man heter något annat osv.

Det rör på sig

Ja det är inte bara i elitserien det rör på sig även i hockeyallsvenskan rör det på sig.
Leksand har vårstädning som heter duga och det är ju kanske bra, mest förvånande är ändå att Manne Fredriksson blir vad jag tror andremålvakt efter Läck, fast det kanske är bra för Manne är från bygden och jag tror han vet vad han ger sig in i  Kan Leksand bara göra en AIK och gå ut med att en meriterad svensk i form av Andreas Johansson är klar så blir jag lite gladare.

Nämnda AIK har presskonferans idag och kommer att presentera Dick Tärnström till nästa säsong.
Jag har skrivt om det innan och det är som sagt så otroligt kul att Allsvenskan blir en profil rikare och jag tror att det verkligen är bra för hockeyn i sverige.

Mvh sporttyckaren

Pinsamt

Listan blir bara längre och längre
Är det något i landslaget som vi övriga svenskar inte vet om ????
Något måste vara fel, eller ?

Listan

Nästa landsförädare till listan

Eller Kim Johnsson fanns redan där.
Förstår mig verkligen inte på den karln, på ett sätt är det skönt att han alltid går sin egen väg men på ett sätt så blir man så jäkla arg över hans konstiga vägar.
Nu har även han tackat nej till VM och jag måste återigen fråga mig en sak.
Vad gjorde Bengan och Puddiing på sin långa USA tripp ???? inte fan kan det ha varit något bra iaf då precis alla bra svenska spelare tackar nej till VM.

Mvh Sporttyckaren

Tack för allt

Ja då får man ta av sig hatten och tacka Micke Renberg för en fantastisk karriär.
Ska villigt erkänna att jag inte haft någon större koll på Micke dom sista åren men jag hade förmånen att bo i usa under Mickes storhetstid, jag kommer ihåg när jag kom in i spectrum i Philadelphia och såg den klassiska Legion of doom kedjan med Lindros, Le Clair och Renberg leda flyers. Man kände sig ganska stolt över att vara svensk när man såg alla tröjor med Renbergs tryck på.

Även om Flyers har varit mitt favoritlag sen tidigt 90 tal så är jag ändå lite glad över att Washington håller på att vända serien, inatt vann dom igen mot flyers  och jag tror faktiskt man tar det.

Ha en underbar dag i solen

Mvh sporttyckaren

King Henrik

Så kul att Henrik Lundqvist är nominerad till Vezina trophy som årets målvakt i NHL
Jag har tidigare skrivit om ett genarationsbyte i toppen av målvakter på östkusten men vem vet det kanske blir i hela NHL. Tänk den pressen Henke har kväll efter kväll på Manhattan där ett fullsatt Madioson square garden tokigt bara ropar HANK kväll efter kväll. Mäktigt och jävligt coolt tycker jag.

Mvh Sporttyckaren

Vinnare i en mansdominerad värld

Tycker faktiskt att det är rätt kul när man som Danica Patrick går in och vinner i en motorsport som IRL som är otroligt mansdominerad. Jag har faktiskt haft koll på henne i några år nu men det är mest för att kört i Bräcks gamla David Letterman stall,  och givetvis för att hon är sexig som satan. Sån mansgris är jag.
Nu har hon som sagt vunnit sin första stora tävling och givetvis säger jag grattis och bra jobbat.

Mvh Sporttyckaren

Migrän

Inte ofta jag tycker synd om lyxlirarna i allsvenskan men idag hade jag inte haft kul om jag hade vaknat som Nicklas Alexandersson. Hur många gånger har man inte legat kvar i sängen för lite ont i huvudet, Alexandersson har en sån migrän så han har problem med talet, jag lovar att jag aldrig ska gnälla mer om lite ont i huvudet efter en blöt kväll på krogen.

Mvh Sporttyckaren

Ett förtydligande och en lite ursäkt

Ok nu ska vi försöka att skriva ett inlägg som inte ger en folkstorm genom landet.
Så här menar jag, jag tycker inte man kan tacka ja till ett jobb och sen efter ett år tycka att det är för dåligt betalt.
Jag tycker att sköterskor ska ha betalt och inte bara dom utan alla som jobbar med människor ska ha bra betalt.
Det jag menade att man måste göra är att istället för att tacka ja till ett jobb och vara nöjd med säg tex 19.000 som för övrigt bara är 300 mindre än mitt eget jobb, så måste man vara tuffare vid anställning och sätta högre krav och det måste alla göra för annars faller idén om tillgång och efterfrågan.

Så nu har vi rett ut det och jag ber om ursäkt för min kanske lite klumpiga formulering i inlägget tidigare idag.

Orolig

Jag är riktigt orolig inför kommande VM i hockey.
I helgen har det spelats turnering och vad kan man säga om det svenska laget ?
INGENTING för dom har inte visat någonting, den enda av NHL spelarna som var bra tycker jag Strålman var.
Nej det här ser inte kul ut och jag är orolig för att det blir ett riktigt tråkigt VM för sverige, om nu inte allt går rätt med utslagna lag i NHL.

Besviken på canal plus sport

Jag är så besviken på canal plus.
Jag vill se matcherna med Washington och Flyers, idag var ett stråladen läge när matchen visades klockan 19 svensk tid men  icke tyckte canal plus. Den enda match som jag fått se var den första och den var så sjukt bra och rolig att se på.
Hoppas jag i alla fall får se sista matchen för idag så vann ju washington.

mvh sporttyckaren

Elfsborg

Nu är det kris i Elfsborg, en defensiv mittfältare är skadad.
Bra säger jag, nu måste Elfsborg försöka att samla ihop sig och satsa offensivt.
Jag har sagt det hela säsongen och jag säger det igen, möter man ett lag med hyffsat mittfält eller som spelar ett lågt försvarsspel så kommer man inte att göra många mål.

New York Rangers

Såg en intevju med Sean Avery efter nattens match och som sagt, han är en rätt skön kille
På frågan om vad han hade att säga efter att han hade sträckt ut sin hand till Martin Brodeur efter matchen för att tacka och Brodeur valde att ta bort handen och nonchalera Avery så sa han så här " that just shows how classy i am and how uncalssy the fatso are" Vad säger man om en sån kommentar ? världsklass säger jag.

Efter att ha funderat lite så är jag helt säker på att vi har sett ett tronskifte på målvakstfronten östkusten, efter natten är Henke Lundqvis nr 1

Mvh Sporttyckaren

Leksand

Skriver Andreas Johansson på för Leksand ?
Jag tycker det kan vara spännande i alla fall, han har en enorm rutin och han är svensk.
Som jag ser det så är det bättre att ge Andreas pengarna istället fr en gammal avdankad försupen transatlant

New York

Satt uppe sent inatt för att kolla lite hockey, så Rangers mot New Jersey.
en ganska rolig match och det svängde fram och tillbaka under hela matchen, tyckte Henke såg lugn och fin ut och jag vet att han älskar dom här matcherna, han har för övrigt några gamla frölunda juniorer hemmas hos sig på besök. Måste erkänna att jag är ganska sotis på dom just nu. Matchen slutade med att Ranger slog ut Devils och är klara för andra omgången om den åtråvärda bucklan. Nu är det bara att hoppas att Bengan ringer Oduya för Vm spel, Oduya har imponerat sjukt mycket på mig den här säsongen och han har ju väldigt många minuter speltid i devils så det kan inte bara vara mig han har imponerat på. 
En annan spelare som måste nämnas i Rangers är Sean Avery, kan inte bestämma mig om karln är ett geni eller en fullständig idiot. Han är i alla fall enormt roande och se på och en ganska bra spelare faktiskt. Han gjorde ett stort viktigt jobb för Rangers inatt.

Sean Avery Highlights

Grattis

Ja då får man ta av sig hatten och buga för HV 71, man avgjorde på bortamatch och tog hem bucklan.
Om finalserien har jag tidigare haft åsikter och dom står jag fortfarande för, tycker som sagt att det har varit en enormt tråkig finalserie. Ingen glöd och energi och ett ganska snällt spel och inte speciellt mycket känslor.

Det är väl kanske rättvist att HV tog hem guldet, man har den bredaste truppen och man har varit bäst under hela säsongen, man hade en liten svacka tidigare under säsongen men starkt att mentalt orka vara så bra hela säsongen, det tyder på en bra, stark och som Johan Davidsson sa tjurskallig trupp. Det är så viktigt att ha en sån spelare som till exemper Per Ledin som bara driver och driver. Ledig som för övrigt jag tycker har spelat till sig en VM plats nu när alla syltryggar i NHL väljer att avstå. Fler spelare som ska vara givan till VM hittar jag annars 4spelare till förutom nämda Ledin och det är Davidsson och Åkerman i HV och Mårtensson och Weinhandl i LHC.
Nu verkar det desvärre som om slutspelets bästa spelare Johan Davidsson tvingas avstå vm på grund av skada.

Förlåt

Förlåt för att jag har varit lite dålig med bloggandet den sista tiden, mitt vanliga jobb tar otroligt mycket tid just nu.

Det händer ganska mycket i hockeyvärlden och jag ska försöka komma med lite tankar om det som har hänt direkt jag får tid. Hoppas ni har det bra annars ute i landet

mvh Sporttyckaren

Christiano Ronaldo

Det nämns i vissa medier idag att Uniteds Ronaldo inte ska säljas, tror vi på det ?
Jag hoppas i alla fall att han inte ska säljas, om han nu skulle flytta så blir det kul att se hur mycket United vill ha för honom, har sett att united säger sig inte ens sälja för 1,2 MILJARDER. Förstår ni hur mycket pengar 1,2 MILJARDER är ? Helt sjukt att en fotbollsspelare skulle vara värd dom pengarna.

Korthuset ramlar ihop

Ja då rasar korthuset ner platfall på bordet, jag snackar givetvis om Dalarnas skam Mora IK.
Kan inte annat än att känna mig lite skyldig, sist jag snackade med Moras Martin Jansson så sa jag åt honom att han skulle sticka utomlands för att se sig om i världen och samtidigt försöka tjäna bra med pengar under några säsonger och nu ser det ut som om han följer mitt råd. Martin som jag gillar mycket och som är en grymt bra gubbe är värd det äventyret och pengarna ett lag utomlands kan erbjuda. För moras del så är det en viktig kota i ryggraden som försvinner med Jansson, jag tror att han har 21 säsonger i moras färger om man räknar med pojklagen. En annan som jag tvivlar mycket på är också en form av mora ikon som lag 25 år i klubben och jag snackar om kapten Bogg, Hur motiverad är han ? Mora fick ju övertala honom att spela elitserien så hur blir det nu med allsvenskan ? Nej Mora det här ser inte bra ut. 

Fabian Brunnström måste jag också kommentera, vet inte vad det är men har aldrig riktigt gillat honom, har följt honom på nära håll i Borås HC. Att han är bra är inget jag kan säga något om för det är han men som sagt jag PERSONLIGEN gillar inte honom. Jag är rädd för att han har varit lite för ivrig nu genom att skriva NHL kontrakt.
Jag tror Brunnström hade utvecklats av att spela i elitserien en säsong till för som det var i år så orkade han inte hela serien ut.

Föresten, Någon som såg kubens tröja ikväll ? så stödjer man sina kollegor.

En spelare som jag trodde skulle sticka till NHL och försöka var Timrås målvakt Johan Backlund, ser ut som om han stannar och han blir grymt viktig för Timrå nästa säsong.

Nu blir det hockey och är det en tråkig match så blir det Stockholmsderby i fotboll istället.

Mvh Sporttyckaren

Rajalakso

Han gjorde mål idag igen
När bromsar sagan in ?

Fylla

Dick Axelsson tog en klassisk LOB inatt
Och givetvis skanderar tidningarna fylleskandal, Dick är knappast den första eliteseriespelare som är för full.
Listan på elitseriespelare som blivit inplockade av polisen kan göras hur lång som helst, skillnaden nu är att media fick nys om händelsen. Samtidigt så måste jag ge Axelsson en känga, hur kan killen gå ut och kröka då han snart ska iväg med landslaget ?
Hur har det gått till då ? Jag tror inte han varit så packad men däremot tror jag han har haft lite storhetsvanisinne och antagligen varit lite stor i truten.

NHL

Satt igår och kollade när Detroit vann över Nashville i årets stanley cup.
Det som imponerade mest på mig var 3 saker.

1: Kedjan med Datsyuk, Holmström och Zetterberg,  Vilka lirare Datsyuk och Zetterberg är och vilken målskytt Holmström är. Måste vara otroligt jobbigt som back att ställa upp vid tekning och se den trion på andra sidan, man vet att det kommer att bli jobbigt för antingen blir man snurrad upp på läktaren eller så kommer Holmström och kör over dig.

2: Lidström är världens bästa back offensivt, han gör inga soloräder och han bjuder inte på några spektakulära saker men han har några saker som gör honom så jäkla bra. Han är alltid rätt i spelet, han slår ingen passning fel och han skjuter aldrig utanför mål. Hans träffprocent vore kul att se.

3: Det tredje som imponerade på mig var att Detriots fysiska spel är det 2 svenskar som stod för. Holmström och Franzén leder redwings med sina tacklingar och sin energi. Jag blev faktiskt lite förvånad över att se Franéns framfart.
Imponerande.

För övrigt så verkar det som om sportpimp verkar får rätt angående Montreal mot Boston.

Uruselt Norrköping

Ja visst Spelade göteborg en ganska rolig fotboll, en viss del för att dom är ett bra lag men det största orsaken är Norrköping. Det är katastrof att ett sånt fruktansvärt dåligt lag ska få spela i allsvenskan. Snacka om dåligt för svensk fotboll att ha ett lag som Norrköping i serien, vad ger det  dom adnra lagen förutom 3 poäng.
 Då är säkert inte Peking det sämsta laget av nykomlingarna. Samtidigt tycker jag synd om fansen i Norrköping för det finns en bra kultur i staden och man har ganska bra fans.

Det var dagens sågning och nu ska jag vara snäll resten av dagen.

Mvh sporttyckaren

Sportdag

Idag är det fullt upp med sport.
Började dagen med att kolla på min sambo som spelade träningsmatch i fotboll

Nu blir det mer fotboll i form av allsvenskan och göteborg mot örebro, är lite nyfiken på vad göteborg kan göra
Har inte sett dom i år men vad jag har hört så ska dom spela en ganska rolig fotboll.

Sen kvällens stora höjdpunkt då slutspelet i NHL fortsätter, idag ska vi kolla in Detroit och hoppas verklgen att jag blir bjuden på en lika rolig match som den med Washington mot Flyers var.

Mvh Sporttyckaren

Smärta

Ni som gnäller att ni har ont i kroppen idag borde kolla in den här artikeln
Kan inte och vill inte ens föreställa mig hur ont det gör för norsken efter sitt möte med Ovetkjin.

Har bara en sak att säga och det är ajajajajaj

Könskvotering

Nu är risken att jag får väldigt mycket skit men det har ju varit en del rykten om Nora Strandberg.
Jag hade inte en aning om hur intevjun med Elfsborgs tränare Haglund hade gått till då jag var på matchen live, såg bara att Haglund såg halvförbannad ut efter att dom 2 hade viskat med varandra och igår fick jag svaret när jag hitta klippet på you tube. Va fan håller hon på med ? Vad har förra säsongen att göra med årets ? Har haft känlsan innan att hon är inkvoterad på grund av sitt kön och mina misstankar blir ju inte mindre efter den kalkonintevjun.

Roligt

Herre jäklar vilken match det var inatt.
Nu tycker jag att det är underbart roligt med hockey igen.
Washington mot Flyers blev precis så rolig som jag hoppade, jag behövde det efter att sett tråkmatchen mellan LHC och HV. Jag har några gånger funderat på Bäckström om han verkligen är så bra som svensk media vill få honom till, det jag kan säga är att han har utvecklats väldigt mycket och han är nog lika bra som alla säger.
Måste bara skriva några rader om Alexander Ovetkjin, man blir full i skratt bara man skriver hans namn för han är ju helt underbar. Hans ben går som trummpinnar, Han smäller på i rena Scott Stevens andan, han gör mål som värsta snipern och givetvis är det han som avgör matchen för Washington.

Foppa spelade inatt och gjorde poäng och var visst brutalt bra enligt kommentatorerna på amerikansk tv.

Undrar vad Martin Brodeur  har att säga om Henrik Lundqvist målvaktsspel idag ? har en känsla av att Henke har täppt igen käften på Brodeur.

Stanley Cup

Härligt !!!
Nu börjar det riktiga slutspelet, sitter och väntar på matchen mellan Washington och Flyers
Ska bli spännande att se vad Bäckis kan leverera ikväll, hur kommer flyers att spela mot deras kedja ? en gissning är att det kommer att smälla rejält mot Bäckströms kedja

Kan det vara så ?

Hittade ett roligt inlägg från mannen som satte Jarmo Mäkitalo i planket så mustaschen lossnade
Kolla vad han skriver om underpresterande idrottsstjärnor

sportpimpen

tråkig hockey

Jag ser mig själv så en skapligt insatt kille i hockey. har sett kanske i snitt 4 matcher i veckan dom senaste 25 åren och jag måste bara får säga en sak.
Satan vad tråkig årets finalserie är, det började bra i första matchen sen har det bara blivit tråkigare och tråkigare, vet inte riktigt vad det beror på men det känns som om något saknas. Kanske är det Pihl eller så är det något annat men som sagt något SAKNAS.

Är det någon som vet vad Prestberg har i kikaren ? Försökte han bara mjölka färjestad på pengar eller vad handlar det om ? jag vet att Pelle är väldigt hemmakär så han vill knappast flytta eller vad handlar det om ?

förlåt

Tog bort tävlingen om Belfour
Den var onödig från min sida
Det var frustrationen som talade och inte jag så sorry alla som tagit illa upp

Mvh Sporttyckaren

Skadesvenskan

Vad är det som händer i allsvenskan ?
Ett par benbrott och andra skador och nu senast var det Elfsborgs Augustsson som bröt nyckelbenet.

Väldigt tråkigt för Elfsborg för dom hade ett riktigt bra mittbackspar i Augustsson och Lukic.

Slutord om kvalserien

Ja det blev som jag hoppades när Leksand klantade sig.
Vi får alltså ett nytt lag till elitserien nästa år och det är Rögle
Vad händer i Rögle nu ? hur kan dom värva ? vad har dom ekonomi till ? och den viktigaste frågan av alla är om vad som händer med kung Kenny. I dagens aftonblad ger han en lite fingervisning till vad som händer nästa år i alla fall.
Jag tror nog Kenny spelar med rögle i elitserien och jag tror även han sätter ganska bra press på föreningen angående nyförvärv m.m.

Vad händer i Brynäs till nästa säsong då ? I den föreningen finns det inga pengar för dom har Boorken tömt med sina kassa underpresterande utlänningar. Jag tror och hoppas på att man i försöker behålla en sån som Brendl pga hans målskytte och sen hoppas jag att man föryngrar truppen ordentligt. I Brynäs så har man fördelen av att man har ett av Sveriges bästa J 20 lag och man borde väl kanske ge några av dom chansen, titta bara på rögle så kan man se vad intsällning kan göra. Brynäs måse släppa fram spelare som brinner för brynäs och för spelet hockey.

Om vi sedan hoppar till Malmö och Leksand så hoppas jag verkligen att dom fattat nu vad som gäller.
Ni måste hitta spelare som kan prestera när det gäller, spelar ingen roll vad dom har för meriter och status om dom inte kan leverera. Jag förstår inte riktigt era scoutningar av spelare, TÄNK OM
Percy säger att han inte ska lägga en krona till redhawks nästa säsong men jag vet hur det komemr att bli, serien startar och Percy retar upp sig och helt plötsligt så sitter det en halvfet tjeck eller finne på planet till malmö och kostar enormt mycet pengar och är allmänt ointreserad.
Detsamma gäller nog leksand tyvärr

Sen sist men inte minst Mora IK
Som jag har längtat efter att få skriva välkommen till Allsvenskan.
Hur går det för dom ? Ja mr Simons det kanske är dags att bli ödmjuk igen
Tror inte att det blir så lätt med varken spelare eller tränare till mora efter att clownen Simons härjat på det sätt han har gjort. Han har retat upp allt i elitserien och dom allsvenska klubbarna hånade han. Man glömmer fort bort vart man kommer ifrån eller hur Janne. Jag  hoppas att mora ik blir ett bottengäng i allsvenskan och det är enbart på grund av hur Jan Simons beter sig. Det enda jobbiga är att vi antagligen kommer att få se Simons gråta i alla tidningar om hur synd det är för dom allsvenska klubbarna med ekonomin och att elitseriesklubbarna tar deras spelare o.s.v. Men hur var det Simons ? Tänkte du något på allsvenska klubbarna under tiden i elitserien ?

Mvh Sporttyckaren

Patetiskt Boork

Har skrivt ett par inlägg innan om Boorkens framfart, men den här gången tar han priset,
I intevjuer igår så kallade han sin målvakt för Jacob Marklund.
Marklund ???? Lillpojken har nästan på egen hand spelat upp Brynäs i elitserien och han har öveglänst bla 2 fd NHL målvakter och hans tränare vet inte en vad han heter, Jag blir inte förvånad för Boorken är som sagt inbalandad. Ännu ett bevis på att Leif Boork är en pajas.

Kvalserien klar

Det blev som jag hoppades
Grattis Brynäs och Rögle till elitseriespel
Om ni bara kunde vad lycklig jag är över att Mora spelar i allsvenskan nästa säsong.

Magsjuka och trötthet sätter stopp för vidare utveckling av mina tankar just nu men är snart tillbaka

mvh Sporttyckaren

Grattis Bajen

Rami Shaaban skulle bli en hjälte i bajen var det tänkt
Men vad hände ? tavlor idag och vi ska inte ens snacka om förra matchen eller,
jo vi gör det. Ett skott från halva planen slank in bakom Shaaban och vad gör karln ????
Jo han skäller arslet av sig på sina utespelare, snacka om självinsikt
Nej Rami du får sluta hänga i Borås och käka Pizza flera gånger i månaden och börja träna istället.

Mvh sporttyckaren

Chelsea

Säg vad man vill om Anderas Isaksson, men när det gäller rykten så kan inte många svenska spelare matcha honom. Det senaste är att han ska vara aktuell för Chelsea.
Vem vet, kunde man hyra in Magnus Hedman så kan man säkert värva Isak.
Skulle vara kul om han kunde få komma till en bra klubb som ger honom fullt förtroende, samtidigt så tror jag att det är något lurt med Isaksson för han verkar få problem vart han än kommer. Om någon med mer fakta vet varför han alltid hamnar i konstiga situationer med sina klubbar så kan ni skriva det bland kommentarerna.

Mvh Sporttyckaren

Kvalserien

Idag avgörs det vilka dom 2 lagen till elitserien i hockey bli nästa säsong
Personligen så är det lite dubbla känslor. Jag vill att Leksand ska avsluta snyggt med vinst, samtidigt vill jag inte att mora ska vara kvar i elitserien.
Så här tror jag att det går ikväll.

Om vi börjar med Västerås mot Brynäs så tror jag på storvinst till Brynäs.
Västerås saknar bland annat Backlund som är iväg med juniorlandslaget, Läste i tidningar idag att Rohlin tycker att det är konstigt och orättvist att Brynäs målvakt Markström får ledigt från juniorerna när inte Backlund får det.
Jag tycker inte att det är så konstigt för Västerås är helt avhängda medans Brynäs spelar för sin fortsatta elitserieplats.

Leksand mot Malmö då ?
Där tror jag på leksandsvinst, man vill avsluta snyggt samtidigt som Malmös stjärnor är precis som Leksands, sämst när det gäller.

Den sista matchen ikväll är Rögle mot Mora.
Mora har mycket skador och jag hoppas att Rögles krigarinställning gör att man lyckas slå Mora.
Hur orkar Kenny hålla uppe försvaret för Rögle ?

Som alla nog har förstått vid det här laget så gillar jag inte Mora så därför hänger allt mitt hopp till Rögle ikväll, vinn mot Mora och Leksand spöar Malmö så är elitserieplatsen er.

Mvh Sporttyckaren

Rajalakso

Alltid kul när nya profiler dyker upp men en fråga har jag
Hur länge kommer Rajalakso att hålla det här tempot i målskyttet ?
Det brukar alltid mattas ut när det dyker upp nya stjärnor, vet inte riktigt vad det beror på men det brukar som sagt alltid vara så. Jaja men innan det händer så får vi passa på att njuta av alla nykomlingar som sätter färg på allsvenskan. Läste en intervju med djurgårdens nya stjärnskott och det verkar vara en rätt skön kille utanför planen också.

Djurgården hockey

Ja då var det inte bara snack från djurgårdens sida
Idag gjorde man klart med Ragnarsson som återvänder till djurgården efter många år i bla NHL och allsvenskan.
En spelare med enorm rytin och som djurgårdens yngre spelare kommer att lära mycket av, sen är det ingen nackdel med att Ragge är en väldigt stor ledare.
Fortsätter djurgården med sitt värvningsarebete så blir dom absolut ett lag att räkna med nästa säsong

En tråkig nyhet för alla goa gubbar i götet är att lagkaptenen Jonas Johnson lägger grillorna på hyllan,
Personligen tycker jag att det är synd men om man ser till säsongen så kanske det var helt rätt beslut, Johnson rosade kanske inte marknaden under grundspelet men var en av frölundas bästa spelare under slutspelet. Skulle vara kul om Borås kunde locka Jonas till en säsong i allsvenskan men så lär det aldrig bli

Så en bra "gubbe" in i elitserien och en "gubbe" ut

mvh Sporttyckaren

Liverpool mot Arsenal

Dagens roligaste kommentar: jag säger satan vilket mål finnen gjorde  min sambo som stod i köket kom in i vardagsrummet och sa, va ?? kan finnar spela fotboll. Den kommentaren och minen är det världsklass på.
Givetvis snackar jag om Hyypiäs fantastiska nick som betydde 1-1 mötet med arsenal.
Föresten har jag inte nämnt i den här bloggen att jag tycker att Torres är en av världens just nu bästa spelare
Någon som såg hans 2-1 mål ? I
Vilken match det blev, den fullkomligt exploderade dom sista 30 minuterna, vilken dramatik med straffar och hela paketet.

Hur matchen slutade ? 4-2 till Liverpool och pool vidare till semifinal i CL
Var det ngn mer än jag som fick lite rysningar när Livepools fans sjöng  You'll Never Walk Alone efter slutsignalen ?

Mvh sporttyckaren

Kvalserien

Oj då !
är det någon som kan påminna sig att kvalserien har varti så här spännande tidigare ?
Om jag fattat det rätt så är det alltså 4 lag på 16 poäng och 2 får elitsreieplats.

Tittar man till avslutningen så ser det ut som om Brynäs ska ta en av platserna sen är det hur öppet som helst
Det som svider lite är att Leksand inte är med bland dom 4, Leksand har fått chans på chans att ta saken i egna händer men misslyckats gång på gång. Tycker att det är förbannat tråkigt att Leksand inte spelar i elitserien nästa säsong.

Så vad tror jag om sista omgången ?
Brynäs tar Västerås
Leksand spelar oavgjort med Malmö
Mora vinner tyvärr mot Rögle och tar därmed den andra eliserieplatsen.
Så grattis Brynäs och Mora till elitserieplatserna

Mvh Sporttyckaren.

Malmö igen

Det måste spöka i Malmö
Jag har tog upp ämnet om Malmö FF här i bloggen för någon vecka sen och vad har hänt efter det
Jo idag fick man hämta Babis Stefanidis från u 21 matchen med ambulans och befarade att det var benbrott.
Stefanidis har verkligen inte haft någon rolig säsongsupptakt. Värvades under förra säsongen som en "superstar" och spelade ganska bra i de matcher han var med i. I år har det som sagt inte gått lika bra, bänkad och nu som det ser ut svårt skadad. Hur kan man få 2 st benbrott på en månad ? Jag tror inte på spöken men snart vet jag inte vad jag ska tro längre. Mer otur än vad Malmö FF har just nu kan man nog inte ha

Mvh Sporttyckaren

Leksand

Leksand väljer alltså att spela Ed Belfour ikväll
Känner mig lite splittrad över det faktiskt, visst är han en lysande målvakt när saker stämmer för honom och visst kanske han vill ha lite revansch.
Efter kvällen har vi svaret, men i mitt leksandshjärta hoppas jag att tränarstaben tagit rätt beslut

Mvh Sporttyckaren

Ja då rör det på sig

Som jag skrev innan så blev det klart idag att Lee Goren spelar i färjestad nästa säsong.
Det som är lite spännande är att Skellefteå i morse gich ut i vissa tidningar och sa att Goren snart skriver på för dom så vad hände ? Har det varit kart med färjestad länge ? väntade han med att försöka locka till sig mer pengar ? En sak vet jag i alla fall och det är att det ska bli kul att se Goren i Färjestad och vad han kan uträtta där.
Personligen tycker jag att Goren är en underskattad spelar eoch kommer att tillföra färjestad en fränhet man har saknat denna säsong

Och visst fick jag rätt när jag skrev om den Norska talangen Mats Zuccarello Aasen
Jag har fortfarande samma inställning och den skadebenägna norsken och det är att han kommer att bli en god smakbit för elitseriebackarna

Mvh Sporttyckaren

Hockey VM

Jag börjar att bli riktigt orolig inför hockey vm, vad får vi för lag ?
Senast i raden är färjestads Jörgen Jönsson, Han har kanske varit en av dom viktigaste spelarna för sverige under sina landslagsframträdanden. Just han egenskaper i boxplay är så otroligt viktiga.
Nej sverige det här ser inte lovande ut

Mvh Sporttyckaren

Äntligen smäller det

Kan bara säga en sak, ÄNTLIGEN så tänder slutspelet i hockey till
Lite förvånad över resultatet är jag dock.

Elfsborg mot AIK

Det är för kallt för fotboll känner jag, kom precis hem från ett svinkallt Borås arena.
Vad har jag att säga om matchen, sorry alla AIK fans men Elfsborg fullständigt körde över AIK.
Elfsborg var både nr 1 och 2 på bollen. Anders Svensson verkar ha hitta en roll som han trivs i och sjöhage visade att han även i årets allsvenska kan springa in bollar. Jag tror att Elfsborg kommer anfallasmässigt bli bättre och bättre, lite spännande att se abetet mellan Avdic och Sjöhage.
Mäktigaste på Borås arena ikväll var ändå Tifot som hyllade Mathias Svensson, ett mycket bra arbete från Elfsborg fansen.
Till sist måste jag bara nämna Teddy Lukic, vilken klippa. Han var till och med lite offensivt lagd idag och han kommer att vara otroligt nyttig för Elfsborg

Mvh Sporttyckaren

Fotboll istället för hockey

Jag hade faktiskt tänkt se första hockeyfinalmatchen ikväll men det blir fotboll istället.
Fick nämligen precis bra fribiljetter till Elfsborg-AIK som jag inte kunde tacka nej till.
Lite nyfiken på hurvida Bojan Djordic eller hur det stavas ska spela eller inte, personligen skulle jag tycka det vore kul att se denna lirare live.

Om matchen då ? Ja aik har ju inte mr Carlsson som sitter i Anders Svenssons knä och det gör att Anders kommer att få ytor och briljera. Jag tippar 2-0 till Elfsborg och jag tror att Avdic smäller in minst ett mål

Mvh Sporttyckaren

Final Nr 1

Idag så går final nr 1 i hockeyns slutspel, E4 derbyt som man kallar det i media.
Jag har en första önskan, Jag vill att någon spelare går ut och smäller på utav attans. Slutspelet har ju varit rena söndagsmatinén. Tittar man på laguppställningarna från de båda lagen så är det ju dårarnas paradis med Jämtin, Ledin, Ward och Blomdahl i spetsen. Jag vill ha känslor, passion och strid.
Bjuds vi tittare inte på det så finns det en risk att det här blir det tråkigaste sluspelet genom tiderna.

Hur går matchen då ? Vinst till HV71 med 3-1 och firman Weinhandl/Mårtensson kör fast totalt

Mvh Sporttyckaren

Moras saga börjar ta slut

Kunde väl kanske komma lägligare än vad det gör nu men Tomas Skogs uppges vara klar för Timrå
Katastrofalt dåligt att inte Mora kan behålla honom med en Elitserieklausul.
Skogs har kanske varit Moras bästa back den här säsongen och killen har ett morahjärta efter många år i klubben.
Men det är väl säkert som så att clownen Simons gör sig av med den lokala ryggraden och köper in någon halvfet underpresterande finne till en billigare peng.
Nej det här var ingen rolig nyhet för mora som har läckt ut, varken för laget eller för fansen

Mvh Sporttyckaren

Ola Andersson

Är fortfarande lika imponerad av AIK hantering av Dulee Johnsson.
Det är på ett sånt sätt man får respekt och jag tror i längden det kan ge aik ett förbannat bra rykte bland spelare, ryktet att man ta hand om sina gubbar. Fast jag tror inte riktigt tiden som aik tänker sig för vården kommer att räcka till. Den kommer nog att ta lite längre tid. Jag hoppas hoppas att andra klubbar lär sig av aik nu.

Mvh Sporttyckaren

Jag ger upp

Jag ger upp tippandet av kvalserien, jag blir inte riktigt klok på vad som händer i den.
Efter dagens matcher så kan ju allt hända och alla utom västerås kan verkligen gå upp i elitserien,
Den här kvalserien måste vara dom bommade matchbollarnas mästerskap, om man nu hade matchbollar i hockey men ni förstår nog hur jag menar.
Vad är det som händer ? Varför kan inget lag ta vara på chansen ??
jag blir i alla fall inte riktigt klok på det här

Mvh Sporttyckaren

SLUT

Precis som jag skrev i ett föregående inlägg så är nog karriären slut för Ed Belfour.
Han är inte ens med i truppen till matchen mot Västerås idag.

Bra Jobb gnaget

Härligt AIK !!
Men ställer av Dulee Johnsson från fotbollen för att han ska fokusera på sin vård/rehab.
Med tanke på hur Dulee har växt upp och i vilket land så kan nog den vården dra ut på tiden.
Jag tycker att det är så jävla bra att AIK fotboll som arbetsgivare tar sitt ansvar och tvingar Johnsson att genomgå det här. Samtidigt är det lite synd att AIK ska behöva göra det då han har varit i andra klubbar innan och haft andra arbetsgivare i sverige.

Så dagens Störtsta respekt vill jag ge AIK fotboll för att ni tar ert ansvar och inte bara tittar på resultat.

Mvh Sporttyckaren


Svenska landslaget

Det börjar att dra ihop sig till hockey vm och en av mina reflektioner varje år är svensk nhl spelares inställning till vm.
Hur kommer det sig att dom andra länderna alltid får med siina storstjärnor och inte sverige ?
I år så har Bengan varit i Nordamerika under flera veckor på en så kallad "fjäskarturné" Han har till och med haft med sig materialaren Pudding under en av sina resor.
En av mina funderingar angående detta är att kan man inte lägga pengarna på ngt annat ? det verkar ju inte ha så stor betydelse ändå hurvida han fjäskar eller inte, dom ställer ändå inte upp när han kallar.
Nu senast var det Tallinder som tackade nej på grund av motivationsbrist och Sedin tackade nej av familjeskäl. Just orsaken familjeskäl kan jag köpa men motiovationsbrist ???? vad är det ? Är det inte motiverande att dra på sig sitt lands färger ? Eller att representera sitt land i en turnering mot andra länder ?
Får inte ihop resonemanget, hade det inte varit för svensk hockey så hade inte dom här killarna varit mångmilonärer på sin hobby. Kallar landslaget och man är hel och frisk, familjen mår bra och NHL klubben ger sitt ok så ska man fan ställa upp punkt slut.
Bäst av allt var väl ändå den spelare som för några år sedan tackade nej på grund av att han skulle planera sin vigsel, Hockey vm avgörs i apil och han skulle gifta sig i augusti så det förtstår man ju.... INTE

Nej vi i svensk idrott behöver nog bli lite mer patriotiska där man känner en ära och stolthet att få spela för sitt land, frågan är bara hur vi kommer dit.

Mvh Sporttyckaren

Djurgården mot Malmö

Idag är det en match i herrarnas allsvenska.
Djurgården tar mot gästande Malmö och det borde bli en vinst för bortalaget. Djurgården har ganska stora skadebekymmer medans jag tycker Malmö imponerade stort i första omgången.
Det som slår mig är att det alltid verkar vara problem i Malmös organisation eller så är det otroligt snokande media som får fram allt som händer i MFF. Den senaste i raden att öppet visa sitt missnöje är Babis Stefanidis. Vad händer i malmö ?? Är det organisationen eller vad händer med spelarna när dom kommer dit ? För en så pass bra spelare är väl ändå Babis för att ta en plats i Malmös trupp till dagens match.

Nu ska jag njuta av 2 förhoppningsvis bra fotbollsmatcher och jag börjar med Arsenal mot Liverpool

Mvh Sporttyckaren

Baksmälla

Ja då har man vaknat upp ur baksmällan, inte baksmälla för att man druckit sprit utan baksmälla över det som hände med Leksand igår. Var det slutet på en ikons karriär vi fick se igår ?
Jag är ledsen men jag tror att så är fallet, Ed Belfour har varit en av världens bästa målvakter under 20 år.
Hans agerande igår både på planen och utanför visar att hans karriär är antagligen över och jag tror att han förstår det själv. Han sätt att tjura som en fyraåring och vägra tala med media o.s.v .
Ingen är mer ledsen än jag,Så tack för alla år av strålande spel Mr Belfour.

Några andra som verkar ha problem med sina "stjärnor" är Malmö, hoppas inte att Malmö också har köpt sig stjärnor som är sämst när det gäller. Jag vill verkligen ha upp ett nytt lag i elitserien istället för mora och om inte Leksnad kan klara det så spelar det ingen roll för mig om det blir Malmö eller Rögle.

Mvh Sporttyckaren

Leksand

När jag växte upp så fick jag alltid höra spydigheter om Leksand, bland annat så sa man att det säkraste vårtecknet var när Leksand ramlade ur elitserien. Jag är redo för att  köpa det nu efter många år men jag vill nog byta ut lite ord till att det säkraste vårteckent är när Leksand missar att gå upp i elitserien.  Det mest pinsamma i Leksands fall är att man spenderat en hel del miljoner på en målvakt som skulle spika igen. Nu har det väl inte riktigt blivit så, snarare så har han kastat in puckar och sett allmänt ointreserad ut. Kanske tar Belfours leverne under sin tid i Sverige ut sin rätt vad vet jag. Det jag vet i alla fall är att man går inte upp i elitserien utan en målvakt som spikar igen. En sak som man måste göra nu är att bänka mr Wiskey/cola och låta Läck spela, om inte annat för att spela till sig rutin som kan vara viktig nästa säsong. Förlåt alla leksingar om jag gör er upprörda men nu får det vara bra, jag är så otroligt frustrerad och mitt leksandshjärta blöder en dag som den här.

Hur gick det i dom övriga matcherna idag då ? en sak är säker och det är  att det är inte avgjort ännu.
Fattar mig inte riktigt på den här kvalserien.

Brynäs tog en viktig seger mot Mora och med Markström i buren så vinner Brynäs igen. Skönt också att Brynässpelaren som lovade mig vinst drog sitt strå till stacken och gjorde poäng.

Vad hände i Malmö ? Västerås som jag trodde skulle bli nollade i kvalserien vann mot Malmö, kan det kanske ha varit lite underskattning från malmös sida ? Ngn som såg matchen kanske kan skriva en kommentar om hur matchen var.

Heino Lindberg

Det gick snabbare än jag trodde, han fick inget nytt kontrakt

Har berört ämnet tidigare idag så se längre ner ni som inte sett det.
En sak som slår mig är att färjestad säger att det inte har ngt med kogslagsmålet att göra.
Min åsikt om det är att det är rent skitsnack från färjestad, klart att det har. Man kan ju inte ha en spelare i laget som jagar tränare och blir bojad av vakter direkt han blir full.

Mvh Sporttyckaren

kvalserien

Jaha då var boorken igång igen, Leif Boorks förstaval på målvaktssidan Korhonen får inte ens byta om till matchen idag. Ja du Leif, du kan det där med att lyfta spelare du. Ärligt talat vad håller karln på med. Men ska men se det positiva i det hela så är det att Markström är tillbaka i kassen ikväl i matchen mot mora,
Jag pratade med en av brynäs spelare häromdagen och det var annars en bra känsla inför matchen ikväll, trots att Leif Boork finns.

SM guldet till Djurgården

Ja i alla fall när man snacka slly season.
Inga dåliga pjäser man försöker att få till Djurgården och lyckas man med att skriva kontrakt med dessa så är man absolut med om att slåss om sm guldet
En liten kul grej om Andreas Johansson är att han var på väg till leksand som ung men Leksand tackade nej och istället lämnade Johansson Falun för färjestad och vi alla vet väl vad johansson uträttat sen dess. Återigen 10 poäng till värvningsansvariga i leksands if


Grattis Färjestad

Till den otroligt sköna kamratskapen ni verkar ha i truppen, och ett stort grattis till Heino-Lindberg till kommande kontraktsförhandlingar. Någon som måste vara glad idag är ägaren av Harrys i Karlstad för det otroliga mängd reklam han har fått genom radio och tidningar. En som antagligen är mindre glad är målvakten Heino-Lindberg.
Heino-Lindberg ska snart sätta sig ner och börja förhandla om sitt nya kontrakt med färjestad och vad kunde vara bättre än att försöka ge sin målvaktstränare spö på krogen då ? Det måste ju vara en enorm fördel att sitta i det förhandlingsläget som Heino-Lindberg gör, fast jag vet inte om jag kan klandra Heino för det han gjorde.
Granqvist som färjestads målvaktstränare heter är en jobbig rackare som oftast tror att han vet bäst och det var kanske det som Heino ville prata ut om.

En annan rolig sak är att man kan läsa idag i Värmlandstidningarna att Färjestad ska lägga om sin försäsongsplanering och sin försäsongsträning, då undrar jag en sak. Ingår ett klassiskt krogslagsmål i den planeringen ??? Jobbigt med boxnig så den träningsformen kanske fler lag ska ta efter.

Svenska Spel

Svenska spel har fått en ny ordförande, nämligen "sportfanatikern" Margareta Winberg
Winberg som kanske mest i sportkrestar är känd för att hon för några år sedan ville förbjuda tjejers beachvolley för att det var så sexistisk. Herre gud Margareta !!! tjejer på stranden ?!?och i bikini ?!?
Dåligt val svenska spel för jag tycker att om man ska vara ordförande hos er så borde man ha lite koll på idrott och det har inte Winberg. Och till dig Margareta, hoppa av uppdraget för vem vet du kanske får åka till brasilien och käka vindruvor för 150.000 kr i månaden igen.

Kvalserien

Vilket lag tar chansen ikväll ??

Ikväll blir det hockey i kvalserien, vilka lag tar chansen ?
Mina funderingar kring detta kommer senare under dagen

mvh Sporttyckaren.

HV till final

Det kanske inte var någon större skräll, man har en bredare trupp än timrå.
Det som förvånar mig mest är att timrås annars så fantastiska "finnkedja" var sämst när det väl gällde.

Lyssnade lite på Wikegård på sporten idag och jag kan bara instämma i det han säger,
Vart är kriget ?
Vart är smutskastningen ?
Vart är glöden ?
Och framförallt, vart är alla dårar som brukar komma fram i ett slutspel ? Till och med Lance Ward är ju len och fin som en nyfödd kattunge.
Nej nu får vi hoppas att det tänder till ordentligt nu när det blir "derby" i finalerna.

Mvh Sporttyckaren

EM silver

Finaler är till för att vinnas och allt annat är skräp. Så sa Sofia Mattsson idag efter em silvret i brottning.
Det är ju en kommentar som man bara jublar av när man läser. Snacka om att ha rätt inställning.
Tänk om flera i idrottssverige hade tänkt som brottaren Sofia.

Nej i Sverige ska alla vara så jäkla försiktiga och ingen ska sticka ut, och tänkt om vissa av våra tex. "löparstjärnor" hade tänkt likadan så hade dom aldrig åkt på ett mästerskap.

Sofia !!!!
Så jäkla skönt att se en idrottare med din inställning 
Mvh Sporttyckaren

Grattis AIK

Och grattis allsvenskan i hockey till en profil till
Alltid kul när det kommer profiler till allsvenskan för det höjer statusen och intresset lite mer.
Ni som följer min blogg vet att jag gick ut ganska tidigt och sa att jag trodde Melin skulle ta över Modo, ja jag vet jag hade fel och fel är ngt jag har haft ofta den sista tiden =) se bara mitt tips om Liverpool-Arsenal.

ab

Semifinaltankar

Idag är det dags för match igen mellan Timrå och HV71
Det har varit snack i ett par dagar om den otroligt spännande E 4 finalen mellan LHC och Hv71
På något sätt verkar det redan vara klart att hv slår ut timrå, men nu tror jag inte att det är så lätt.
Får timrå bara en bra start ikväll så knäpper dom Davidsson och CO på näsan. Timrå har en ruskigt bra offensiv med en finnkedja som leder laget. Jag tycker Hv i och för sig har lyft sig ordentligt dom senaste matcherna och givetvis är det ett mycket bra lag men som sagt, det är inte över innan hesa Doris skriker ut slutsignalen 

Mvh Sporttyckaren

Kapten Hultqvist

Jag har sagt det innan och jag säger det igen, det är så skönt att få rätt.
Mikael Hultqvist kör en säsong till i Borås HC. Jag sa redan i februari att han kommer att köra.
Det fick jag helt klart för mig efter en pratsund med honom, tror nog han tyckte det var ganska jobbigt med all uppståndelse som blev när han pratade om att sluta. Vet även att han på samma sätt blev otroligt smickrad över stödet från folket i Borås.

Jag gillar Hultqvist, en enormt ödmjuk och lugn kille utanför planen och raka motsattsen på planen.
Hans energi och fysiska spelstil är viktig för Borås nu när man går in i andra året i hockeyallsvenskan

Allbäck

Precis som jag skrev igår så var Elfsborg med i budgivningen om Allbäck och enligt källor var Elfsborg redo att betala över 13 miljoner för Mackan, inget konstigt med det men min nästa fundering blir Elfsborgs agerande.
Vad gör man nu ? tror alla som sett elfsborg i år är överens att man behöver en riktigt bra anfallare. Så mitt tips till elfsborgs styrelse är att använda pengarna till en annan anfallare, För 13-15 miljoner borde man få en riktigt bra målskytt. Men jag tror tyvärr att Elfsborg bara lägger pengarna på hög och tror att anfallarna man har nu räcker till en guldstrid

Boorks lärljunge

Vad hände med MIkael Tisell ? Det var ju verkligen en comingman i svenska tränakåren.
Det var ju framaförallt en gubbe som Leif Boork marknadsförde väldigt hårt och bjöd ut till olika klubbar.
Nu har han tagit över Tingsryd så vad hände ? inget fel på Tingsryd men trodde han hade högre visioner.

En liten rolig Parantes är att när Tisell tog över Mora så satt det rutinerade gardet i Mora och skrattade och en av kommentarerna jag hörde från dåvarande lagkaptenen i mora var, va fan han är ju mer Leif Boork än vad Boork själv är =) han pratar till och med precis som Boork. Kan det vara så att Elitspelarna tröttnat på timmar av videogranskning som Tisell har ?

Allbäck till ÖIS

Är det inte underbart att det finns något som heter klubbhjärta bland dagens idrottare.
Marcus Allbäck går alltså tillbaka till klubben i hans hjärta och det spelar ingen roll att det inte är högsta lönen och högsta serien. Kan inte bli annat än glad när jag läser det här. Jag vet att Elfsborg var med länge i budgivning och jag tror nog att man var redo att betala mer än vad ÖIS gjorde och vad gjorde käre Marcus ?? jo han lyssnade på sitt hjärta. Efter det här valet så har Allbäck enormt mycket respekt från min sida och jag lovar att jag aldrig ska skälla mer när han missar avslut i landslaget.

Och till alla andra peningsugna medelmåttor som bara är ute efter att mjölka pengar, se och lär för det är på ahlbäcks sätt man får respekt

Mvh Sporttyckaren

Dra ner på lag ????

Det verkar inte som om frölunda fattat att det behövs en bredd för att få en bra topp.
Men jag är inte förvånad för frölunda har ju under många år varit mot en utökning av elitserien.
Men det resonemanget så hoppas jag att Örtendahl för mycket skit för i framtiden.
En önskan till frölunda från mig är. snälla hjälp hockeyn i sverige istället för att försöka stjälpa den

Konstiga

Under alla år som man har varit i idrottens värld så har man fått höra om att målvakter är lite konstiga och speciella, men nu har det priset gått till andra utövare. Har under en ganska lång tid funderat på hur det står till med tennisspelare, tycker att dom verkar otroligt speciella och nu har vi fått svaret på att det är så.
Ryssen Mikhail Youzhny blev så förbannad efter en förlorad boll att han slår sig själv i pannan så att blodet börjar att rinna nedför ansiktet. Nu vet jag att man inte ska dra alla över en kam men nog är dom lite roliga tennisspelare.
Det roliga i historien är att ryssen vann matchen i tiebreak men åkte tyvär ur atp turneringen i Miami matchen efter.

Arsenal mot Liverpool

Jaha då var det dags för grädden av grädden att spela match idag.
Det var ju typiskt att man måste gå till ett jobb ikväll och antagligen bomma stora delar av matchen arsenal-liverpool
Vad tror vi om själva matchen då ?
Jag vet att jag tror stenhårt på Livepool ikväll, Kan inte se hur Arsenal ska kunna tränga igenom Liverpools tighta försvar och skapa svårigheter. Att man sedan har den fantastiske Torres på topp gör inte saken sämre, jag gillar spelartyper som Torres. En spelare som kan avgöra en match helt på egen hand är alltid roliga att titta på, hans explosivitet, elegans och målfarlighet gör att i alla fall jag rankar honom som top 5 anfallare i världen.
Torres springer in en boll tidigt i matchen och 1-0 till liverpool blir slutresultatet.

Vad tror ni om matchen ?

Ny design

Den nya Designen börjar att bli klar, kanske bara lite små smp saker kvar att ändra. Vi får helt enkelt se, jag har inte funderat klart på det =) Skriv vad ni tycker om den så får jag kanske ngt tips på vägen

Tack Camilla för all hjälp

Fredrik Ljunberg

Idag ska han röntgas för att se hur allvarlig hans lårskada är, jag har en enklare metod på att få ljungberg skadefri.
Skicka bara ut ett pressmeddelende att det är kändisfest i tex Båstad och tillhörande beachvolley så ska ni nog se att Ljungberg är skadefri och hoppar högt av glädje.

Jag blir inte klok på den mannens skador, träningsmatch då är han skadad, träning då är han skadad och är det viktiga matcher då spelare han några minuter sen är han skadad.
Jag står fortfarande fast vid att ljunberg måste och borde börja träna för att bli kvitt alla sina krämpor. Det håller inte att vara med på varenda kändisparty under uppehållen
FREDRIK !!!!
DET ÄR DIN SVETT SOM SKA SPRUTA OCH INTE CHAMPAGNEN PÅ KÄNDISFESTERNA

En undran

Säg att man ska ska blogga dagligen åt en dagstidning, får man betalt för det `? vad kan man kräva ?
Om man frilansar och skriver lite krönika typ, får man betalt för det ?
Tacksam för tips och svar

Kan inte släppa en sak

Jag är ingen brynäs fan men ändå kan jag inte släppa vissa saker.
Nr 1 Vem är Leif Boork ? vad har han vunnit i sin karriär ? vilka framagångar har han skördat ? Den enda anledningen till att han är så "hypad" är hans diktaturiska ledarstil, frispråkighet och hans kamplust. Han tvekar aldrig för att ge sig in i en konflikt.

Nr 2 Vad säger målvaktstränaren Pecka Alcén om att släppa in Korhonen istället för markström ? jag känner pecka ganska väl och är helt säker på att det inte är ngt beslut han står bakom. Dessutom kan Boorken med att gå ut i media idag och gnälla över att man släpper in billiga mål.

Hade jag varit på något sätt aktiv i Brynäs så hade jag omedelbart igår kväll lämnat min post. Vad säger sponsorer ? vad säger fansen ? vad säger styrelsen ?

I Boorks värld så är det skitsamma för i hans lilla värld är det han som är härskaren

Varför

Varför får jag inga roliga prylar skickade till mig som alla fjortisar verkar få ?
Så är det företagare och vill skicka saker till mig eller till utlottning hör av dig bara så tar jag mot det mesta =)
jag vill också ha giftbags

Stanley cup

Det börjar att dra ihop sig även i NHL.
Nattens resultat var lite rolig, mest på grund av foppas 2 poäng mot vanocouver.
Foppa var åte igen tillbaka efter "skada" och spelade gansa exakt 20 minuter.
En sak som slår mig är att Foppas ser ut som om han är helt frisk så den stora frågan är, är det colorado som mörkar foppa ?? är det så att dom ger honom den smygstar som jag trodde att dom skulle göra ? är dom så smarta att dom försöker ta bort pressen från laget ? med en frisk foppa så har nog fansen större krav än vad colorado visat så här långt.

Det andra roliga resultatet inatt måste jag ändå säga var Washingtons match mot Carolina. Firma Bäckström/Ovetjkin. Ganska undehållande att se dom 2 gossarna på isen. Ovetjkin med sin fränhet och Bäckströms spel inteligens. Då ska bara Wahington klara 2 segrar till för att vara klara till slutspel.

Elfsborg

Är elfsborg på väg att göra som toronto har gjort i hockeyvärlden ??
Nu har man skrivit ett långtidskontrakt med Martin Andersson och då blir jag lite nyfiken.
Varför skriver man kontrakt på 4 år med en spelare som knappt tar en plats i startelvan ? Han är knappast en ung lovande spelare. Ja jag kan köpa att han är en bra ledare och förebild o.s.v men det finns det många av i Elfsborgs trupp. Jag har absolut inget mot Martin Andersson men jag förstår bara inte varför. Hade jag varit sportchef Andreasson så hade det blivit max 2 år.
Jag är rädd för att Elfsborg en dag floppar rejält och då sitter man på flera långa kontrakt på spelare som underpresterar och där är likheten med hockeyns Toronto.

Man United

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Christiano Ronaldo är för tillfället världens bästa fotbollsspelare
United besegrade Roma idag som saknade sin ledare Totti på planen.
Ronaldo visar upp en strålande form och ett ganska ok mål =)
Roma tycker jag ändå var det bättre laget under stora perioder under matchen.
En rolig spelare i roma som är värd att nämnas är den hårdföre franska backen Mexes

tack sexan för att vi får chansen att se dom här matcherna


ab

Getingbo

Oj oj oj !!!
Vilket getinbo kvalserien har förvandlats till.
Malmö vann över Brynäs och trots att Brendl gjorde rätt för pengarna så kunde Malmö vinna, Min första reflektion är siffrorna och Boorks taktiska drag. Är det någon mer än jag som tror Boorken ångrar sitt målvaktsbyte ? Jag fattar inte hur Borrk tänker när han i ett sånt viktigt läge byter ut en glödhet målvakt mot en iskall ? Inte snällt mot någon.

Mora mot Leksand blev även det en ganska rolig match, som jag skrev innan idag så handlar hockey om att gör fler mål än motståndaren och det gjorde Mora idag. Belfour en bevikelse och förlorade målvaktsmatchen. Jackman såg mest ointresserad ut, tände väl till en gång under hela matchen och då satte han Leksand i ett otrligt dumt läge att spela 5 mot 5 trots utplockad målvakt. Den som imponerade mest i den matchen var Moras trotjänare och lagkapten Håkan Bogg. Liten kul grej med Bogg är att han för några år sedan tröttnade på hockey och spelade div 2 med Noretpojkarna.

Den tredje matchen mellan Västerås mot Rögle slutade med Rögle vinst, trodde ett tag att Västerås skulle få plocka sin första vinst och därmed hänga av Rögle i toppstriden men så belv inte fallet.

Sammanfattnigsvis så kan jag bara säga att resterande matcher blir sjukt spännande.

Depression

Jag är på väg i en hastighet av 460 km/h  in i en stark depression

april april

Förvarsadvokaten:
> -Kan ni vänligen tala om hur gammal ni är.
> Den lilla damen:
> -Jag är 86 år gammal.
> Förvarsadvokaten:
> -Berätta nu, med egna ord, vad som hände kvällen den 1 april.
> Den lilla damen:
> -Ja, jag satt ju där på verandan när den unge man som bor granne kom
> och satte sig bredvid mig.
> Förvarsadvokaten:
> -Kände ni mannen?
> Den lilla damen:
> -Nja, lite grann, han bor ju som sagt granne och är mycket
> trevlig.
> Förvarsadvokaten:
> -Vad hände efter han satt sig ner?
> Den lilla damen:
> -Han berättade att han tyckte om äldre kvinnor och att jag var
> väldigt sexig. Försvarsadvokaten:
> -Och vad hände sedan?
> Den lilla damen:
> -Han började smeka mig på låren.
> Förvarsadvokaten:
> -Hindrade ni honom?
> Den lilla damen:
> -Nej det gjorde jag inte.
> Förvarsadvokaten: -Varför inte?
> Den lilla damen:
> -Det kändes så skönt. Ingen har gjort så med mig sedan min Albert dog
> för 30 år sedan. Förvarsadvokaten:
> -Och sedan?
> Den lilla damen:
> -Han började smeka mina bröst.
Förvarsadvokaten:
> -Hindrade ni honom?
> Den lilla damen:
> -Nej det gjorde jag inte.
> Förvarsadvokaten:
> -Varför inte?
> Den lilla damen:
> -Hans smekningar gjorde mig alldeles varm i hela kroppen, jag har
> inte mått så bra på åratal. Förvarsadvokaten:
> -Vad hände sedan?
> Den lilla damen:
> -Jag kände mig så upphetsad att jag bara la mig ner och sa: 'Ta mig
> unge man, ta mig!' Förvarsadvokaten:
> -Nå, tog han er?
> Den lilla damen:
> -I helvete heller! .....
> Han skrek bara: 'April, April!!' De var då jag sköt den djäveln!

Andreas Pihl

Andreas Pihl fick avstängning på 8 matcher och 65.000 kr i böter
Hans reaktion på det var bevikelse för att han trodde han skulle få spela någon av finalmatcherna.
Jag gillar Pihl som spelare men den här gången gick det för långt och även om det kanske inte var så medvetet att det skulle "ta" så illa så tycker jag Pihl ska vara jäkligt glad att det blev så lite straff som det blev.
Hade det varit på krogen så hade Pihl fått skaka galler i över ett år.

Kan inte riktigt förstå människor som det brinner till för så jäkla mycket att man svingar klubban med full kraft mot huvudet på en motspelare. Vi har sett det ett flertalet gånger i nhl dom senaste åren och nu även i elitserien.
Det är inte att var tuff och hård som spelare som en del vill få det till, i min värld så är det bara dom fegaste som hittar på en sådan sak

Slaget om Siljan del 2

Ja ikväll smäller det som sagt igen, jag tror att det spelmässigt blir en mycket bättre match, något som kommer att vara sämre ikväll är stämmningen. Det är ju som så att Clownen simons vägrar ge Leksand tillräckligt med biljetter och därför kommer stämmningen att bli sämre. En annan rolig sak är att matchen går  på mediacuben i Leksand och jag tror att det kan komma riktigt mycket folk dit ikväll.
Ett annat bevis att Simons är ett stort skämt är hans uttalnaden i sveriges alla tidningar idag om att mora är kvalseriens bästa lag o.s.v . I aftonbladet så säger simons att om målskyttet lossnar så är dom absolut bäst, då säger jag bara så här oofaaaan. Som alla vet så är det ju så att i hockey ska man göra fler mål än det andra laget och släppa in mindre mål än det andra laget. Ett otoligt roligt uttalande från pajasen Simons. Jag menar att mora har helt enkelt inte tillräcklig bra lag och hade man haft bättre spelare hade man gjort fler mål, så enkel är ekvationen.

Vad tror vi om själva matchen då ? Jag tror på vinst till Leksand med 4-1 och sista målet i tom kasse. Belfour kommer att briljera och Karlberg kommer att leda Leksand på ett sån elegant sätt som bara Karlberg kan

Slaget om Siljan del 2

Ikväll smäller det runt Siljan för andra gången på mindre än en vecka.
Funderingar och åsikter kommer senare under dagen

Aprilskämt från Elfsborg

Elfsborg håller på att lägga in ett gult konstgräs med svarta linjer på Borås arena kan man läsa i Borås tidning idag.
Ett ganska kul aprilskämt, för det är väl ett aprilskämt ??? haha

Brynäs

Brynäs gör ett målvaktsbyte ikväll, har tiden och verkligheten kommit ikapp unge Markström ? Nej det tror jag inte för markström ska visst vara helt iskall i psyket så det är nog bara en grej som boork hittat på för att sparka brynäs där bak. Man tycker sig kunna att så är fallet när han även gör en del omkastningar bland kedjorna. Så alla brynäs fans lugna bara lugna, bytet beror inte på Markström

Poker med Gus Hansen

Hittade idag ett grym artikel med min favoritpokerspelare Gus Hansen, är det någon som vet hur man är aggresiv vid ett bord så är det denna gigant

Per Ledin

Där har ni ett föredömme på vad det gäller jobb på planen
Han ben går som trummpinnar och alla som själv har spelat hockey fattar vad enormt mycket kraft det tar att spela så fysiskt som ledin gör. Har pratat med några av Ledins fd lagkamrater och ingen av dom förstår hur han orkar åka som han gör. Nu har han dessutom spytt för att han kört som en dåre.
Nej alla ungdomar och övriga syltryggar som bara åker och såsar på planen här ska ni få ett tips
TITTA PÅ LEDIN

Jari Tolsa

Väljer frölunda att ta hem jari tolsa ?
Jag tror det, tolsa har ett stort hjärta och det brinner för klubben. Jag tror Tolsa kan göra stor nytta i frölunda och en kedja med Tolsa, Jocke Andersson och Blomdahl kan bli mycket jobbiga att möta

Första omgången av allsvenskan

Jag tillhör en av dom som tror att IFK Göteborg ska ta allsvenska i år igen men igår var det ett annat lag som imponerade. Malmö FF imponerade stort på mig igår i matchen mot blåvitt. Kan det vara så att Rolle äntligen fått ihop det så att man på allvar kan utmana dom andra lagen till serieseger ? Hade inte blåvitt haft dansken Kim Chrtisensen i mål som för övrigt spelade bättre än vad jag trodde han skulle göra så hade malmö vunnit stort igår.

Några som inte imponerade så stort i första omgången var Elfsborg, fantasilöst och tråkigt. Är bara en ren tur att man inte får 3 mål i baken när man möter Gais

ab

Första omgången av allsvenskan

Jag tillhör en av dom som tror att IFK Göteborg ska ta allsvenska i år igen men igår var det ett annat lag som imponerade. Malmö FF imponerade stort på mig igår i matchen mot blåvitt. Kan det vara så att Rolle äntligen fått ihop det så att man på allvar kan utmana dom andra lagen till serieseger ? Hade inte blåvitt haft dansken Kim Chrtisensen i mål som för övrigt spelade bättre än vad jag trodde han skulle göra så hade malmö vunnit stort igår.

Några som inte imponerade så stort i första omgången var Elfsborg, fantasilöst och tråkigt. Är bara en ren tur att man inte får 3 mål i baken när man möter Gais

ab

Jan Simons

Jan Simons levererade ett riktigt klassiskt aprilskämt idag i alla dalarnas tidningar
Han gick ut med att säga att mora är kvalseriens bästa lag och säger att det kan han säga utan att rodna

som sagt ett klassiskt aprilskämt =)

Då verkar det funka igen

Det som skulle gå så fort drog ut på tiden
Men nu verkar blogg.se fungera igen och alldeles snart kommer en helt ny design på sporttyckaren
Så håll ut

Mvh Sporttyckaren

RSS 2.0